15 augusti 2009

Lend a Hand, Make a Friend

A true friend never gets in your way unless you happen to be going down. Arnold H. Glasgow

Vi är nog många som de senaste dagarna skrattat åt den lilla jordekorren som så kavat tog över bilden från paret på utflykt vid Lake Minnewanka i Banff National Park. Några andra ekorrar (och deras välgörare på UCLA!) som är lätta att ta till sitt hjärta syns här ovan på kortfilmen från YouTube (utlagd av Aldrin Gamos). Låten som hörs först i inslaget är Bruises med Chairlift.

4 kommentarer :

smulan sa...

Nej men är det inte för underbart! En hjälpande hand kan göra underverk ibland.. Även i jordekorrars rike...

Tack snälla!
Smulan

Ptr sa...

Ja, visst är den upplyftande film - på flera sätt!

Påminner lite om en film om en japansk andmamma som födde upp sina ungar i en plaskbassäng, och när hon skulle leda dem till
sjön stannade morgonrusningen i trafiken och pressfotograferna höll på att trampa ner varandra för att skildra det Stora Ögonblicket.

Nog finns det hopp om människorna?

smulan sa...

Ja, den filmen om andmamman har jag sett flrea gånger på TV. Jag tror den brukar visas i julhelgen?
En underbar film.

Ptr sa...

Ja, det är nästan en liten jultradition i klass med Disney och Karl-Bertil! I TV-programmet för julafton 2007 står det om Historien om en liten and: "Om en andfamiljs öden och äventyr mitt i centrala Tokyo. Andmammans promenad med tolv ungar över en starkt trafikerad motorled hårdbevakas av massmedia. Och minstingen Chibi gör allt för att hänga med och blir allas favorit. En önskerepris från den japanska televisionen."