24 augusti 2009

Mersmakande måndag

Egen bild

Och det blev den 24 augusti. Den korta vandringen till jobbet bjöd på små förtäckta tecken på sommarens förgänglighet, trots strålande morgonsol. Kvarterets tornseglare saknades på himlakupan, de har påbörjat sin långa färd till Afrika utan att komma till häckning i år. Motorhotellets parkering, som varit fylld av semestergästernas bilar på morgnarna, börjar bli normalbelagd. Och på jobbet hade de sensemestrande återvänt, lätt snopna efter att det visat sig finnas ett slut på friheten även för dem. Vi andra tröstade dem med att berätta att vi visste precis hur de kände sig.

Arbetsdagen innehöll bland annat ett besök vid den vackra villan som står tom i den vilda parken. Mellan tankarna på husets historia och dess osäkra framtid hann jag provsmaka på härliga gråpäron och fullmogna björnbär - det var nästan så längtade jag efter vin, ost och bröd i en korg för ett riktigt sensommarkalas!

Men kompensationen kommer nu ikväll i form av en varm smörgås, fylld med kantareller som min omtänksamma systerdotter överraskade med i går. En kall Zeunerts till det, och en stilla stund på balkongen i sensommarkvällen. Om alla måndagar var så här skulle fredagen inte behövas!

2 kommentarer :

Skumme sa...

Låter som en härlig dag! Även här bjöd måndagen på lite fredagskänsla i form av en trädgårdsmiddag i kvällssolen på grillad entrecote, klyftpotatis och tomatsalsa - det mesta från den egna gården. Så här i sommarens sista andetag känns verkligen varje dylik dag sällsynt värdefull...

Ptr sa...

Hej!

Ja, nog låter den menyn smarrig alltid! Ser ut som om vi kan se fram en skaplig sista augustivecka, så det gäller som sagt att passa på att njuta! Fast september och hela hösten brukar ju också vara fin, det är först i mitten av november som det börjar ta emot lite...

F.ö. blev det ingen pilsner till mackan, jag nöjde mig med té, eftersom jag skall köra några Mallisresenärer till flyget mitt i natten.

Hälsa J., H. och H.!

P.