10 juli 2009

Ian tar sig en runda

Ian och Judith Coates är inget vanligt par som sitter i stugvärmen och kliar katten. Ja, Judith kanske gör det, men Ian är på annat håll. För tio år sedan sade han nämligen hej då till frugan och begav sig ut på en rundresa som skulle vara i ett par veckor. Nu blev det inte riktigt så, för Ian träffade ett trivsamt gäng av globetrotters, och lät skicka efter sin motorcykel för att hänga på dem. Och han har inte kommit hem ännu, men han hör av sig då och då. Judith har hälsat på honom några gånger, men besöken har inte blivit så långa. Ian säger till BBC att Judith gärna får hänga med, fast han tror inte att hon skulle tröka så länge. Under resorna skaffar sig Ian mat och logi genom att ta tillfälliga jobb som bilmekaniker och djurskötare. Hans färdkamrater har lagt av sedan länge, men Ian rullar vidare!

När någon beger sig iväg så där så tycker man kanske att svartsjukan skulle slå klorna i det kvarlämnade partnern, men Judith verkar ta det hela med knusende ro. Och något skenäktenskap tycks det heller inte ha varit. Barnen från det 44-åriga äktenskapet var vuxna när Ian drog iväg, och en son hade övertagit familjeföretaget. Och Judith hon säger att Ian, ja han kommer hem när han är redo. Fast det lär dröja några år, för den senaste planen han smider är att ta sig från Alaska över till Sibirien och sedan köra transkontinentalt till Dover för att ta färjan hem. Under tiden rapporterar människor jorden runt när Ian har passerat platser som Tegucigalpa eller Olds, Alberta, och så sent som den 6 juli blev han omskriven i kanadensiska Red Deer Advocate. Så skulle du råka se en engelskregistrerad sjuhundrafemtiokubiks Honda Africa nere på byn så småningom, då är det nog bara Ian som ser sig om...

3 kommentarer :

Tuwa sa...

"Ålderdomen borde medvetet sträva att återvinna det förlorade. Den sjunkande solen är lika rik och varm som den stigande"
Jan Fridegård
Ja, det var en sällsam historia... den gubben ville inte bli sittandes på kammaren. Schysst fru!

Ptr sa...

Jan Fridegård hör till mina favoriter, han var en vis man! När jag läste om Judith (och Ian) kom jag att tänka på en Eddavers som jag hade i bakhuvudet, och nu har jag hittat den:

"Vet du en vän,
som väl du tror,
och vill du gott av honom hava;
dela hans tycken,
byt täta gåvor,
far träget att honom träffa".

Judith verkar vara den typen...

Allt gott, och klappa alla två- och fyrbenta i närheten!

Peter

P.S. Sparka igång bloggen igen och visa alla fina bilder! D.S.

Ptr sa...

Tuwa, ett P.S. då: ser att du faktiskt kört igång bloggandet igen, så jag kan bara önska dig välkommen tillbaka då! Tyvärr kan jag fortfarande inte kommentera på sidan, så jag passar på att önska fortsatt tillfrisknande på det här sättet.