24 maj 2009

Nu duckar de engelska politikerna

Inte får vi vara ensamma om någonting! Vi som trott att vår lilla svenska ankdamm är unik ifråga om fifflande och verklighetsfrämmande politiker kan yrvaket konstatera att det inte verkar vara ett dyft bättre i England!

Färska uppgifter säger nämligen att även många engelska politiker satt i system att låta skattebetalarna pröjsa för de mest oväntade saker. Bl.a. har en MP med det passande namnet Viggers för allmänna medel köpt det flådiga ankhuset "Stockholm" (ja, det heter så) á 30.000 kronor till sina snattrande skyddslingar hemma på gården.

Och just ankor verkar vara ett irritationsmoment även i övrigt i det engelska samhället för tillfället. Det visar sig nämligen att Oxford University lagt motsvarande 2,5 miljoner kronor på att utreda hur ankor önskar att ta sitt bad: i pöl eller pool, eller föredrar de månne att duscha? Svaret blev faktiskt att de föredrar duschen! Frågan är nu om universitetet skall gå vidare med forskning på varför Kalle Anka alltid har en badhandduk virad runt underkroppen när han duschat, när han annars aldrig bär byxor. Fast den uppgiften är kanske bara en anka...

Om skattebetalarna i England upprörs över slöseriet med skattemedel så är inte bönderna nådiga heller i sin kritik av dem som tillskjuter medel för sådan här forskning. En företrädare för lantbrukarna från Devon, Mr Rew, kallar dem för "quackers", och utbrister: "De borde pallra sig från London och ut på landet för att kolla hur det fungerar där, och sedan se till att det görs relevant forskning istället. De kunde ha frågat vilken bonde som helst och fått besked om att ankor gillar vatten".

Den glada ankan på bilden är en pekinganka, som lånats från Wikipedia. Den har i övrigt ingen anknytning (ursäkta!) till artikeln
.

Inga kommentarer :