5 maj 2009

Nä, ge mig ett piller...

Beklagar att ovanstående filminslag är lite suddigt, men det togs med dold kamera på ett västsvenskt apotek i morse när det stod klart att två tredjedelar av de svenska apoteken skall säljas ut. SvD skriver: "Och köparna är både verksamma inom apoteksbranschen och som riskkapitalister. Därtill finns enskilda personer som vill driva apotek". De som är verksamma inom apoteksbranschen känner vi ju till, liksom vi anar vilka som i mångt och mycket kan betecknas som "riskkapitalister". Och enskilda personer som är intresserade av branschen finns det ju gott om - hade t.ex. Daniel väntat något år så hade han inte behövt göra sig omaket att gömma sig i Varberg med sitt lager - han hade kunnat köpa ett eget apotek!

VD:n för Apoteket Omstrukturering AB (jo, det heter så!) är full av optimism, och säger till Aftonbladet: "Vi tror att det kommer att bli en mångfald med både stora, medelstora och små aktörer. Men också att det dyker upp andra typer av aktörer till exempel inom e-handeln". Ja, vad e-handeln med farmaceptiska produkter går för känner vi väl alla till vid det här laget?

Förmodar nu att SYO-konsulenterna på våra kåkar nu kan förbereda sig på en anstormning av förfrågningar om lämpliga farmacevtutbildningar. Sedan är det väl bara en tidsfråga innan de gamla apoteksskyltarna ersätts med nya, med texten "drug store".

Inga kommentarer :