7 juli 2012

"Hen" hade bråttom hem, vem blev matförgiftad?

                                                                      Hen?

Det känns tryggt att veta att hur föränderligt vårt samhälle än är, så kommer anonymitetsskydd alltid att råda  i Värmlands Folkblad för såväl offer och syndare, ja kanske speciellt för de senare. I dagens nätupplaga av tidningen står följande att läsa: "En verksamhet i Karlstad har belagts med förbud att ”släppa ut blandfärs och tillagade grönsaker på marknaden”, enligt miljöförvaltningen på Karlstads kommun.
Det var vid oannonserad kontroll i slutet av juni som kontrollanter upptäckte att verksamheten i sitt kök dels förvarade köttfärs i rumstemperatur samt en kantin med uppvärmda grönsaker som höll på att frysas ned.
Vid besöket fanns ingen kökspersonal i verksamheten och miljöförvaltningen ställer sig nu frågande till hur det är med kunskapen i köket. Enligt kökspersonal hade färsen inte ställts i kyl på grynd av att hen hade haft bråttom hem från jobbet. Hen uppger också att grönsakerna slängdes morgonen efter förvaltningens besök. Blandfärsen stod kvar på bänken även då men kastades efter uppmaning från kontrollanter.
”Verksamhetens rutiner för upptining och nedkylning bör ses över” skriver förvaltningen i deras kontrollrapport."

"Verksamhet" och "hen" - vilken fenomenal kombination av överbeskydd och politisk korrekthet! Vore det inte på sin plats att tala klartext om vilka som varit utsatta för denna dåliga mathantering - är det pizzeriabesökare, långvårdspatienter eller skolelever som råkat ut för denna "verksamhet"? Och denna "hen", har "hen" fått fortsätta att slarva för att "hen" har haft brått hem, eller är "hen" omplacerad?

(För övrigt heter det inte "i deras kontrollrapport" utan "i sin kontrollrapport". Men sådant kan ju inte en journalist hålla reda på...)2 kommentarer :

Stellan sa...

Förvånande att de törs skriva ut Karlstad i klartext och inte "Någonstans i Värmland", eller varför inte "Någonstans i Sverige"...

Ptr sa...

Ja, man blir ju ganska förvånad! Det har varit gott om rapporter från kommunernas livsmedelsinspektörer i tidningarna på sistone, men i Karlstad är det tydligen locket på kantinerna! T.o.m. journalistens namn var uteslutet, men jag gissar att det är en hen som skrev den.
Ha det bra!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15007215.ab