19 juni 2008

Anslagstavlan: nu är det 1992

Svart på vitt, blåvitt!

Nere i vårt centrum finns ett tittskåp mot det förgångna. Det är den lokala blåvita stoltheten som har en anslagstavla för information om klubben, och det innehåller två bleknade blad från ett och samma år. Eftersom bilden här ovan kanske är lite suddig kan jag berätta att det som rubrik står: "Fotbollsintresserade flickor födda 1980 eller senare?", och där man inledningsvis bjuder in till lite roligt tillsammans. Så fortsätter det: "För närvarande är vårt yngsta lag flickor födda -78, men vi planerar för framtiden och tänker starta ett yngre lag".
"På tiden kanske?", undrar man en aning häpet. De yngsta flickorna är trots allt trettio år vid det här laget, och möjligen en smula slitna...

Det klarnar dock på slutraderna, där man kallar till informationsträff i klubbstugan lördagen den 11 januari 1992. I denna blåvita värld är det alltså 1992, året då Bingolotto fick dispens att sändas över hela landet, då Birgit Friggebo ville klämma i med "We Shall Overcome" i Rinkeby, då Riksbanken höjde marginalräntan från 75 till 500% för att stoppa valutaflödet, och samma år som Bill Clinton valdes till President i USA för första gången. Kan det här på något vis ha samband med att svensk fotboll känns en smula gammalmodig ute i Europa?

2 kommentarer :

smulan sa...

Kanske har IFK Mölndal gått hädan.., Peter?

Jag vaknade i strålande sol idag igen. Ljuvligt! Här var vi förberedda på regn och så blev det en ljuvligt vacker midsommarnatt. Flera timmar på sjön och många fina abborrar. Nu blir det rökt abborre!

En riktig fin midsommar önskar jag dig!

Ptr sa...

(Fortsätter från svar i föregående tråd)

Nej, IFK Mölndal lever allt ännu, och kanske även han som ansvarar för anslagstavlan. Även om det väl mest informeras per Internet i våra dagar så tycker man ändå att en centralt placerad anslagstavla inte skulle behöva ligga i träda i 16 år. Någon annan kanske kunde göra mer av den?

Låter verkligen härligt med det nattliga fiskefänget! Märkligt nog satt jag igår och plitade ner en liten berättelse om en midsommarnatt på sjön. Kanske lägger jag ut den här vid tillfälle.

Allt gott, som sagt!

Peter