13 januari 2012

Nu kommer tjatomobilen!

Läser om en svensk uppfinning som genom en ihärdigt tjatande röst i bilen som skall få oss att hålla oss inom hastighetsgränserna. Vissa herrar i bekantskapskretsen hävdar att denna tjatande röst redan existerar, och att de vet det eftersom de är gifta med den sedan många år.

Annars är tanken utmärkt! Varför inte en samvetetsröst-app som högt och ljudligt påminner oss när vi är på väg att förvilla oss ut på den breda vägen i något sammanhang? När man försöker smyga in sena boken på bibliotekets återlämningsdisk skulle man kunna tänka sig en röst som säger: "Hörrdudu, skulle inte den där boken ha varit återlämnad igår?" Eller på spårvagnen: "nu passerade du faktiskt en taxegräns. Tänker du gå av eller betala?"

Och den stackare vars telefon stämde upp i ringsignalen Marimba mitt under Mahlers nionde symfonis mest känsliga del vid New Yorkfilharmonikernas uppförande i Lincoln Center häromkvällen skulle kunna ha gjort det hela ännu mer pinsamt, genom att ersätta signalen med meddelandet "jaså, här sitter du i godan ro och diggar Mahler, när du sagt där hemma att du skulle jobba över. Jojo!"

Och rösten, den behöver man inte spela in, den finns redan. Här!

2 kommentarer :

Anonym sa...

Hahahaha...å vad kul att få hora " Bla Bla Bla" igen! Det har gått mer än 40 år sedan jag horde den sist.

Lillan

Ptr sa...

Visst är det härligt med återhörandets glädje - den där minns man ju från tonåren. YouTube är en riktig skattkammare ibland!