3 april 2009

Bollen är död!

Här hemma rasar debatten om feta bonusar, fallskärmar och pensioner till makthavarna, och vid G20-mötet i London blev det kravaller på gatan mot världsledarnas girighet. Bland annat utsattes Royal Bank of Scotland för attacker av folkmassan som ett tecken på vreden mot den förre bankchefen Frank Goodwin, som blivit något av en symbol för kapitalismens roffarmentalitet.

Samtidigt, i en annan del av Köping...världen tvingas Sven-Göran Eriksson tillsammans med sina trogna vapendragare Tord Grip och Hasse Backe att lämna sin tjänst som förbundskapten för Mexikos landslag efter ett antal medokra insatser. Att bli av med Svennis lär kosta Mexikansk fotboll 32 miljoner kronor.

Nu finns det de som ropar på att Eriksson skall komma som en frälsare till vårt landslag, trots att det inte alls befinner sig i någon kris. Någon som tror att Svennis skulle komma med nya fräscha spelidéer? Någon som tror att han skulle låta sig nöja med de dryga 100.000 som förbundskaptenen i Sverige har i månadslön? När nuvarande landslagschefen Lars Lagerbäck intervjuades av Sydsvenskans Åke Stolt för två år sedan sade han: " tjänade jag så mycket som Svennis skulle jag nog skämmas. Det är en sjuk utveckling. Även bland företagsledare i Sverige. Ingen människa är värd 40 miljoner om året". Ord som inte förlorat i värde med tiden, till skillnad från det mesta annat...

När kommer idrottsvärldens korståg mot girigheten?
(Bild: Wikipedia)

Inga kommentarer :