14 mars 2009

När de giriga kommer till makten får man leta efter människor

Bild Mölndal-Fässberg Rotaryklubb
Hon har stått där så länge med sin insamlingsbössa för Frälsningsarmén att hon nästan blivit en del av gatubilden i Mölndal, Anna Pärs. Denna dam i sina bästa år (93) står troget på post vid Hemköps entré och önskar på sitt trygga dalmål den som lägger en slant i bössan en bra dag. Många är de som stannar och språkar en stund med den vitala frälsningssoldaten om det mesta mellan himmel och jord.

I julas, när den lokala Rotaryklubben uppmärksammade det jobb Anna och hennes medarbetare i Frälsningsarmén gör genom att tilldela dem en donation på 10.000 kronor, tillfrågades Anna vad det är som driver henne. Anna förklarade på sitt anspråkslösa sätt att hon alltid gjort detta för att hjälpa människor som har det svårt.

I denna girighetens tidevarv känns det så oändligt skönt med människor som vet vad empati vill säga! Och om inte direktörernas massvurpa skänkt oss något annat så lämnar det åtminstone ett nytt ordspråk efter sig: "Jag har också ett hjärta, sa Falkengren".

Fotnot: apropå ordspråk, rubriken är en travesti från ordspråksboken (tror jag) .

2 kommentarer :

smulan sa...

Jag blir glad att läsa ditt inlägg om den gamla frälsningssoldaten. Hos henne finns ett riktigt hjärta.

Mindre glad är jag över Annika Falkengrens kullerbytta - hennes och hennes gelikars girighet glöms inte bara för att hon säger att "hon också har ett hjärta."
F-n tro´t..

Ptr sa...

Ja, det är lätt att tappa tron på mänskligheten ibland, och då är det skönt att vi kan luta oss mot sådana som Pärs-Anna...