9 februari 2009

På spåret

Network Rail (tror jag) är Storbritanniens motsvarighet till vårt Banverket. De driver en uppmärksammad kampanj mot riskattityder vid järnvägsövergångar under namnet "Level Crossings - Don´t Run The Risk". Att det är välbehövligt märks inte minst i deras senast film, som innehåller hårresande exempel på dumdristiga chansningar vid järnvägsövergångar av människor bakom ratten eller till fots. Kolla de här medlemmarna i "Planlösa Korsningspartiet" på filmen - om du törs! En sak är klar: det är inte tåget som är urspårat på dessa autentiska filmsekvenser...

9 kommentarer :

Anonym sa...

Hej Peter! Det här visades på tv-nyheterna idag. Svårt att förstå att folk inte har mer respekt för sina liv och att de inte tänker på hur deras idiotiska tilltag måste påverka förarna av tågen.
Det värsta tycker jag är att se hur nära döden killen kom som fick ena skon avslagen av tåget.

Lillan

Ptr sa...

Ja, det är ofattbart att killen klarade sig! När han ändå hade farten uppe borde han ha sprungit och köpt en lott...

Skämt åsido, även svenska tågförarevittnar om hur vanligt risktagandet verkligen är. Förarnas maktlöshet är ju total om något/någon plötsligt dyker upp framför rullande tåg!

smulan sa...

Oj, vilka ruskiga scener! Vilka risker de tog! Jag blir alldeles kall av rädsla..

Peter, vilken vacker bild du lagt in på blogghuvudet! Men jag undrar - hur fick du till bredden på bloggsidan (både text och bild)? Jag har försökt att få en bredare sida/layout på min blogg, men jag hittar inte funktionen!

Ptr sa...

(God morgon! Återkommer i kväll - just på väg till gruvan...)

Tuwa sa...

Vilka galningar! Verkligen en befogad kampanj...
Hoppas att det avskräcker att få se ex. på folk som sett döden i vitögat.

Ptr sa...

Tuwa, hoppas kan vi ju, men det otäcka är att det alltid finns galenpannor som får en kick av sådant här och skall ta efter! Snart dräller det väl av liknande filmer på YouTube...

(På AOL ligger det sedan tidigare en film på en kille som avsiktligt lägger sig framför ett tåg och blir dödad. Snuskigt!)

Hälsningar
Ptr

Ptr sa...

Smulan, jag var på väg att blunda även när jag körde scenerna för tredje gången - de är riktigt otäcka!

Roligt att du gillar min sidingress - bilden är f.ö. tagen i Steninge, känt inte minst genom Alf Hambe. Ditt blogghuvud tycker jag är tjusigt redan nu, men vill du testa ett annat så kanske du kan försöka med nedanstående.

Att jag fått plats med en bredare bild är nog för att jag valt en mall (under layout) som inte har en låst ram i sidhuvudet. Sedan har jag helt enkelt tagit ut min bild i Paint och klippt till några olika format till dess jag hittade ett som jag tyckte passade i rubrikrutan på sidelement. Till sist valde jag format och färg på texten under redigera HTML på layout.

Lycka till med experimenterandet!

smulan sa...

TACK Peter för svaret! Jag såg det redan igår men har inte hunnit göra något bloggen ännu. (håller på och försöker tyda gamla mantalslängder från 1600-talet. Suck...)

Ptr sa...

Oj, spännande - hoppas att Du hittar något användbart i längderna!